Trafik Sigortası

Trafik sigortası araç sahipleri tarafından yaptırılması zorunlu kılınan ve hasar durumunda karşı tarafta oluşabilecek maddi zararları güvence altına alan bir sigorta çeşididir. Zorunlu trafik sigortası olmayan araçlar trafiğe çıkamazlar. Aksi durumda trafikten men edilme durumu ile karşı karşıya kalırlar. Zorunlu trafik sigortası Türkiye sınırları içerisinde geçerli kılınmıştır. Zorunlu trafik sigortası, poliçe kesilen aracın zararını karşılamaz, zarar verdiği aracın zararını temin eder.

Trafik Sigortası Neleri Kapsar?

Zorunlu trafik sigortasındaki ana unsur karşı tarafın gördüğü zararları karşılamasıdır. Sigortadaki poliçe içeriğine göre karşı tarafın aracında oluşan hasarı, bedensel zararı ve doğacak hukuki süreçlerin masraflarını sigorta poliçeniz karşılar. Poliçede ek teminat olması durumunda çekici hizmeti, sağlık desteği gibi bazı önemli avantajlardan da yararlanabilirsin.

Trafik Sigortası, zorunlu sigorta kapsamında yer alan önem arz eden bir güvencedir aslında. Bu güvenceden en kapsamlı bir şekilde yararlanabilmek için Zorunlu Trafik Sigortası teminat limitini bilmeniz gerekir. Zorunlu trafik sigortası kapsamında her motorlu araçlar için teminatlar aynıdır fakat teminat limitleri araç türlerine göre değişiklik gösterir. Zorunlu Trafik Sigortasında verilen teminatlar aşağıdaki gibidir:

  • Kişi başına vefat/tedavi: Hasar durumunda her bir 3. kişi için ödenecek olan vefat ve tedavi masraflarını sigorta poliçesinde yazan limitlerle karşılar.
  • Kaza başına vefat/ tedavi: Hasar durumunda tüm 3. kişilerin vefat ve tedavi masraflarının toplamını sigorta poliçesinde yazan limitlerle karşılar.
  • Araç ve kaza başına maddi hasar limiti: Hasar durumunda karşı tarafa verilen maddi zararları sigorta poliçesinde yazan limitlerle karşılar.

Trafik Sigortası ile Kasko Arasındaki Fark
Zorunlu Trafik Sigortası ile kasko sigortası birbirinden tamamen farklı riskleri teminat altına alan iki ayrı poliçe türüdür. Trafik sigortası kaza durumunda karşı tarafın zarar/ziyanını karşılarken, kasko sigortası ise sizin zararınızı teminat altına alır. Trafik sigortasını yaptırmak yasal olarak zorunludur, kasko ise tamamen sizin isteğinize bağlıdır.

Biz karşılaştırıyoruz, siz tasarruf edin!

sigortamdakik.net tarafından sunulan trafik sigortası hizmeti, 35 sigorta şirketinin tekliflerini kapsar. Birkaç dakika içinde ortak şirketler tarafından önerilen teklifleri karşılaştırarak size en uygun sigorta teklifini sunuyoruz. İşte yapmanız gerekenler:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You May Also Like