Sağlık sigortası: Neleri karşılar? 

Sağlık sigortası, hastalık veya yaralanma nedeniyle öngörülemeyen tıbbi masraflarla karşı karşıya kalmanız durumunda ekstra koruma sağlar.

Türkiye’de, Ulusal Sağlık Sisteminin düzenlemelerine göre, bir sağlık ücretinin ödenmesi üzerine birçok tıbbi hizmet ücretsizdir; bununla birlikte, halk sağlığı tesislerine başvuranlar için işler genellikle daha karmaşık olabilir: örneğin diş hekimliği hizmetleri, göz doktorları ve kardiyologlar gibi uzman doktorlara yapılan konsültasyonlar veya ziyaretler veya fizyoterapistlerle yapılan seanslar gibi çok pahalıya mal olabilir.

Buna ek olarak, sınava girmek veya bir kamu kurumunu ziyaret etmek için genellikle bekleme sürelerinin çok uzun olduğunu, ancak acil bir hizmete ihtiyacınız varsa bekleyemeyeceğinizi göz önünde bulundurmalısınız. İşte bu kadar çok insan büyük masraflarla karşı karşıya kalarak özel yapılara yönelmek zorunda kalıyor. İşte o zaman bir sağlık poliçesinin gerçek avantajı şudur: Acil durumlarda, sigortadan tıbbi masrafların geri ödenmesini alabileceğinizden emin olmak.

Sağlık sigortası: nedir ve neden gereklidir?

Bu nedenle sağlık poliçesi, özel bir sağlık hizmetinden ağır masraflardan kaçınarak yararlanmanızı sağlayan isteğe bağlı bir sigortadır. Amerika Birleşik Devletleri gibi evrensel sağlık sigortasının olmadığı ülkelerde çoğu insanın sağlık sigortası vardır ; Ancak Türkiye’de, sağlık harcamalarının geri ödenmesi politikası , sağlıkları ve sevdiklerinin sağlığı için daha fazla korumaya sahip olmak isteyen vatandaşlar arasında yayıldı.

Aslında, sağlık giderleri sigortası, bunu şart koşanların özel sektörde, ancak ekstra bir yardımla kendilerini tedavi edebilmelerini sağlar. Bu nedenle, birçok sigorta şirketi sağlık poliçesinin şartı için bir yaş sınırı belirlese bile, herkese, özellikle de acil tıbbi yardım garantisine sahip olabilecek ileri yaştaki kişilere tavsiye edilir.

Sağlık sigortası: maliyetler ve türleri

Farklı sağlık sigortası türleri vardır: çevrimiçi olarak özel sağlık harcamalarını karşılamanın çeşitli yolları hakkında bilgi bulabilir, böylece ihtiyaçlarınıza göre en iyi sağlık sigortası hakkında fikir edinebilirsiniz.

Her şeyden önce, bir şirketin personel için bir fayda olarak öngörmesi durumunda, sağlık giderleri sigortasının aile üyelerine veya çalışanlara da genişletilebileceğini bilmelisiniz. Sağlık politikalarının en yaygın türleri şunlardır:

  • Sigortalı genellikle hastanede yattığı her gün için ve gerekirse ayrıca hastaneden sonra iyileşmenin her günü için sabit bir meblağ alır. Sigorta tarafından karşılanan sağlık giderleri, özellikle serbest meslek sahipleri için çok önemli bir faktör olan, kemik kırıkları veya hastanede yatış günlerinde çalışamama nedeniyle ekonomik zarar nedeniyle oluşan alçılarla ilgili olanları da içerebilir. Veya serbest çalışanlar, profesyoneller.
  • Öngörülen sözleşmenin şartlarına bağlı olarak, bu tür sağlık poliçesi, yararlanıcıya bir kaza veya hastalık sonucu yapılan tıbbi masrafların tamamını veya bir kısmını geri öder. Sözleşme ayrıca sigortalının tazminat alabilmek için ödenmesi gereken tutarı avans olarak vermesi gerekip gerekmediğini veya her şeyi derhal sigorta şirketinin ödeyip ödemediğini belirler.
  • Kalıcı maluliyet için sağlık sigortası: Çoğu durumda bu tür bir poliçe, sözleşmede belirtilen bir yüzdeyi aşan kalıcı maluliyet durumunda, sigortalının maluliyet derecesiyle orantılı olarak ekonomik tazminat almasını sağlar.

Tüm şüphelerinizi gidermek ve ihtiyaçlarınıza en uygun sağlık sigortasını seçmek için Acente ağının tavsiyelerine güvenebilirsiniz.

Sağlık sigortası: neleri kapsamaz

Genellikle bir sigorta , hastaneye yatışlar, tedaviler, fizyoterapi ve rehabilitasyon müdahaleleri, bir hastalık veya yaralanmanın ardından ilaç ve teşhis testleri satın alınması durumunda tıbbi harcamalar için geri ödeme sağlar . Daha sonra, diş bakımını da kapsayan belirli bir diş hekimliği masrafları sigortası türü vardır.

Bununla birlikte, sigortanın tıbbi masrafları karşılamadığı durumlar da vardır, bunlar en yaygın olanları: estetik müdahaleler, diyet tedavileri, tedavi edici olmayan gönüllü düşükler, AIDS gibi hastalıklar, şizofreni ve diğer akıl hastalıkları, yaralanmalar veya bunlardan kaynaklanan hastalıklar. alkol, uyuşturucu veya psikotrop ilaçların kötüye kullanılması.

sigortamdakik.net hem bireylere hem de ailelere yönelik çeşitli faydaların sağlandığı bir sigorta planı sunuyor. Farklı özelliklere sahip poliçe türleri ile: Kabul edilebilir maliyetlerle kişiye özel sağlık planı oluşturma imkânı, geri ödemede sınır tanımayan sigortaya sahip olabilirsiniz. Hastaneye yatış durumunda ortaya çıkan masraflar, bağlı devrenin kliniklerine ve doktorlarına bir miktar para beklemeden başvurma olasılığı ve aralarından seçim yapabileceğiniz diğer birçok özel hizmet.

Size özel sigorta olan sigortamdakik.net’i keşfedin

Hangisinin en iyi sağlık sigortası olduğunu anlamak için bilgi ararken, örneğin bunu ailenin tüm üyelerine yayma fırsatı gibi çeşitli hususlar dikkate alınmalıdır. Göz önünde bulundurulması gereken bir diğer önemli nokta ise, kendinizi ve sevdiklerinizi korumak için eksiksiz bir paket elde etmek için diğer teminatlarla entegre etme veya diğer sigorta modülleriyle birleştirme olasılığıdır.

Tüm teminatları olan ve diğer teminatlarla birleştirilebilen bir sağlık sigortası istiyorsanız , sizin için çözümlerimiz car. Yenilikçi, taksitli, modüler ve çoklu garantili olması nedeniyle sayısız avantajı olan bir sigortadır: Sağlık paketine ek olarak, aslında diğer ilgi alanlarına, yani yaşam standardına ilişkin teminatları seçebilirsiniz.

Korumam kapsamındaki sağlık sigortası neleri kapsıyor?

Her sağlık sigortası, belirli durumlarda tıbbi masrafların geri ödenmesini sağlar. Geri ödemeler, sözleşmede belirtilen şartlara bağlı olarak tam veya kısmi olabilir.

Ayrıntılı olarak, diğer ihtiyaç alanlarına ait olanlarla birleştirebileceğiniz sağlık politikasının modülleri şunlardır:

  • Büyük cerrahi müdahaleler için tıbbi masrafların geri ödenmesi: Bu, acil durumlarda, müdahalenin gerekli olduğu ve kamu tesislerinin uzun bekleme sürelerinin beklenemeyeceği durumlarda esas teşkil edebilecek bir garantidir. Bu modülü seçerek, özel sağlık kuruluşları ile iletişime geçebilir ve büyük cerrahi müdahaleler için teminata sahip olursunuz ve ayrıca, kabul öncesi ve sonrasında yapılan tıbbi masrafların geri ödenmesini garanti eder.
  • Tıbbi giderlerin geri ödenmesi tazminat formülü: Bu formül, ameliyat durumunda, miktarı müdahalenin türüne göre “önceden belirlenmiş” bir tazminat sağlar. Tazminat miktarında farklılık gösteren iki formül arasından seçim yapmak mümkündür.
  • Diş masraflarının geri ödenmesi: Diş tedavisi genellikle çok pahalıya mal olduğundan, diş sağlık masrafları sigortası çok faydalı olabilir. Bu durumda, Size çeşitli dişhekimliği hizmetlerini ve bağlı olmayan tesislere gitmeniz durumunda sabit ücretli bir tazminat garantisi verir.
  • Kişisel yardım: Bu sektör, bir kaza, hastalık veya doğum durumunda kişiye ilk yardım hizmetini garanti eden hizmetleri içerir. Yardım derken, örneğin çevrimiçi doktor, ambulansın veya yerinde doktorun sevk edilmesi, acil ilaçların bulunması ve diğer birçok hizmeti kastediyoruz.

Kendiniz ve aileniz için sağlık sigortası düşünüyorsanız, sigortamdakik.net seçin ve sağlık harcamalarınızın geri ödenmesi için ideal poliçeyi yapılandırın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You May Also Like