Uzun ve Sağlıklı Bir Yaşam İçin 8 Basit Kural

Her birimizin en çok arzulanan dileklerinden biri, uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmektir. 

Her birimizin en çok arzulanan dileklerinden biri, uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmektir. Bununla birlikte, çoğu zaman, ne aldığınızı gerçekten bilmeden veya bu yöntemlerin gerçek etkinliğinden haberdar olmadan, en farklı tavsiyelere, iksirlere ve her türden simyalara veya “büyükannenin” mucizevi şurubuna güveniriz. Aslında vücudumuzu sağlıklı ve zinde tutmak düşündüğünüzden daha kolay,  aşağıda sıralayacağım bu 8 kurala saygı göstermeliyiz. Yeme alışkanlıkları, yaşam tarzı ve fiziksel aktivite hakkında tavsiyeler içerir. Bu kurallardan bazıları size saçma gelebilir, ancak küçük bir fedakarlık, azim ve bir hedefe ulaşma isteği olmadan iyi bir sonucun gelmediğini unutmayın .

Her Gün Uyulması Gereken 8 Kural

  1. Daha az yiyin. Yemek yemekten büyük ölçüde vazgeçmemek için porsiyonları yeniden boyutlandırmak ve küçültmek mümkündür, örneğin küçük tabaklar kullanmak, ilk bakışta klasik porsiyonlara göre porsiyonları sınırlandırmaya yardımcı olabilir ve masadan asla tam olarak doymadan ama yemek yeme hissi ile kalkabilirsiniz. %80’e varan tokluk, bizi fiziksel ve zihinsel olarak yavaşlatmadan günle parlak bir şekilde yüzleşmemizi sağlayacaktır. 
  2. Orta kahvaltı. Vücudunuzu rehidrate etmek, kafein dozlarını azaltmak ve taze sıkılmış portakal suyu içmek için bol miktarda sıvı içmeniz önerilir . Şeker açısından zengin yiyeceklere hayır çünkü bunlar, minimum miktarlarda alınsalar bile, insülin hormonunu uyarır ve viseral yağ birikintilerini artırarak uyuşukluğa neden olur. Bu yetmezmiş gibi, o kadar çabuk sindirilirler ki, sonrasında daha da acıkmış hissedeceksiniz.
  3. Uykusuzluktan kaçının. Genellikle öğle yemeğinden sonra yorgunluk ve uyku hali olur, bu nedenle çok az yemek, sebze ve balık bazlı mini öğünler tüketmek, etleri sınırlamak ve aşırı işlenmiş veya önceden pişirilmiş gıdalardan kaçınmak tavsiye edilir . Öğle yemeği olmadan
  4. Düşük glisemik indeksli yiyecekleri tercih etmek.
  5. Ana yemek ne zaman yenir. Ana yemek akşam yemeğinde yenmelidir. Birçoğu çok az yemek yemekten korkar ve günde sadece bir öğün yemek yetersiz beslenmeye yol açabilir. Gerçekte, yetersiz beslenme, gıdanın miktarına değil kalitesine bağlıdır. Gün içinde midenizin guruldadığını hissediyorsanız, mevsim sebzeleri ve meyvelerine dayalı, tercihen kabuğuyla birlikte mini öğünler yiyebilirsiniz, çünkü sindirim sistemi zarındaki lezyonları onarmaya yardımcı olur, epidermisin yaşlanmasını önler ve daha çok üşütür. hoşgörülü. 
  6. Aç karnına kahveye hayır. Kahve veya yeşil çayın aç karnına tüketilmesi kusma, ishal, baş dönmesi ve aşırı tükürük üretimine neden olabileceğinden önerilmez. 
  7. Günlük fiziksel aktivite. Doğru beslenme ile bütünleşen fiziksel aktivite, sağlıklı ve uzun ömürlü bir vücuda sahip olmanın başarısının temelidir. Günlük fiziksel aktivitenin etkileri bilimsel olarak kanıtlanmıştır, kardiyovasküler hastalıkları önler, glisemik indeksi ve kan basıncını düzenlemeye yardımcı olur. 
  8. Aynı zamanda, kemikleri güçlü tutmaya ve güçlü ve tonda kas tonusu sağlamaya yardımcı olduğu için insanları yaşlılıkta etkileyen bir hastalık olan osteoporozun düşmanıdır. 
  9. Tüm olumsuzlukları ortadan kaldırın. Çoğu zaman yolumuz boyunca zor anlar yaşarız, bu hayatın bir parçasıdır, ancak çıkış yolu yokmuş gibi görünse bile her zaman olayların olumlu tarafını görmeye çalışmalıyız. Size olumsuzluk veren şeyleri ve/veya kişileri uzaklaştırın, daha seçici olun ve her türlü stresten uzak kendinize sadece kendinize zaman ayırarak kendinizi iyi hissettiren her şeyle kendinizi kuşatın. Olumlu bir tutuma sahip olmak, her soruna bir çözüm bulmak ve daima gülümsemek demektir. Bazıları için yapılması en zor veya en bariz şeylerden biri olabilir, ancak her şeyde olduğu gibi gelişmek istiyorsanız, biraz eğitim alır ve sonuçlar gelir.
  10. İyi uykular. Dinlenmek günün en keyifli şeylerinden biridir, bu yüzden bu yönü çok fazla ihmal etmeyin. Antrenmandan hemen sonra bile asla gergin bir şekilde yatmayın çünkü biriken adrenalin uykuya dalmanızı engeller. Toplamda 8 saati aşmadan, uyku saatinizin miktarından çok kalitesine dikkat edin.

Çözüm

Sonuç olarak, yağlı ve şekerli yiyecekleri sınırlamak, bunun yerine bol sebze yemek ve günlük egzersiz yapmak, kalitenin nicelikten çok daha değerli  olduğunu her zaman akılda tutmak ve her zaman olumlu bir tutum sergilemek gerekir. Bu kurallar geneldir ve mutlak tavsiyeler değildir, yanlış alışkanlıklarınızı ihtiyaçlarınıza ve fiziksel özelliklerine göre uyarlama imkanı ile düzeltmenize yardımcı olacaktır. Sektördeki profesyonellerle iletişime geçerek sağlıklı, uzun ve tatmin edici bir yaşam sürmenizi sağlayacak bir kılavuz çizmek mümkün olacaktır.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile Tam Koruma!

Günümüzde sağlık harcamaları, beklenmedik durumlar veya rutin kontroller için giderek artan maliyetlerle karşılaşmaktadır. Devletin sunduğu genel sağlık hizmetleri her ne kadar önemli olsa da, bazı durumlarda ekstra masraflarla karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle, bireylerin tamamlayıcı sağlık sigortalarına olan ilgisi giderek artmaktadır.

Tamamlayıcı sağlık sigortası, standart sağlık hizmetlerinin ötesinde ek kapsamlar sunarak, bireylere genişletilmiş bir koruma sağlar. Temel sağlık sigortası poliçelerinin kapsamının dışında kalan ve özel tedavilere, ilaçlara veya özel hastanelerdeki tedavilere yönelik ekstra harcamalar, tamamlayıcı sağlık sigortası tarafından karşılanabilir.

Tamamlayıcı sağlık sigortası, beklenmedik sağlık masraflarına karşı ek koruma sağlayarak kişilerin mali açıdan güvende hissetmelerine yardımcı olur. Sağlık sigortası seçeneklerini değerlendirirken dikkatlice araştırma yapmak ve ihtiyaçlara uygun bir plan seçmek, sağlık harcamalarınızı kontrol altında tutmanızı ve daha kapsamlı bir sağlık hizmeti almanızı sağlayabilir. Bu nedenle, tamamlayıcı sağlık sigortasının önemi gün geçtikçe daha fazla anlaşılmakta ve tercih edilmektedir.

Sizde uygun fiyatlar ile tamamlayıcı sağlık sigortası satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You May Also Like